lördag 9 augusti 2008

Ven Runt.


Detta har varit en mycket trevlig helg. Syrran och jag mötes upp i Råå söder om Helsingborg på Fredagen vid lunch. Detta för att rigga iordning båten inför dagens segling. Mitt i förberedelserna kom det en riktig regnskur av det kraftigare slaget. Vi tyckte att det då var ett ypperligt tillfälle att ta en sen lunch. Under tiden började de andra 2 Sprintarna att anlända. Riktigt kul att träffa de andra ägarna. Av 5 i Sverige befintliga Sprinta skulle 4 delta på regatta. Mycket kul. Tyvärr kunde dock inte Christel komma då hon var iväg och seglade Hobie Em istället. Idag har vi haft mycket bättre väder och dessutom rejält med vind. Väldigt rolig segling samt ett mycket väl genomfört arrangemang. Flerskrovsbåtarna startade som sista start i distans kappseglingen. 8 flerskrovare var anmälda. En kort kryss nordvart för att där slå och slöra ner mot inloppet till Landskrona. Efter den rundningen så var nästa ben runt Ven medurs för att runda Väst pricken NV om Ven. Sedan ett långt härligt halvvindsben över sundet till en strandnära boj söder om Råå därefter ett kryssben in i mål. Först i mål och snabbaste båt utan handicap var Tomas Ericson med SWE 54 "Triquetrum". Mycket väl seglat! Vi var lite avundjuka på dem som var 3 i besättningen. Det hade absolut hjälpt idag. Vi kom in 10 min efter dem. Idag har vi fått träna magmuskler. Mycket burkande har det blivit. Dock har situationen inte tillåtit någon fotografering under gång då seglingen och båthanteringen krävt all koncentration.
Resultatet efter detta första inofficielt officiella Sprint möte blev enligt följande:
1:a Tomas Ericson SWE 54 Triquetrum
2:a Joacim Torkelson SWE 73 Adrenaline
3:a Peter Westerdahl SWE 74 Breda Beda

Ett mycket stort tack till One Design Center i Lännersta för att de sponsrade med priser till denna "regatta i regattan".
I den officiella tävlingen blev resultated detsamma. Tomas fick förutom pris för segern i flerskrovs klassen även pris för snabbaste båt runt banan. I den tävlingen så knep de 3 Sprintarna platserna 1 2 och 4.
Det lottades även ut mängder av fina priser. Det största (i dubbel bemärkelse) priset sparades till sist. En diskmaskin från Siemens. Vi skämtade lite innan om att den blir ju lätt att få med sig hem.
Jag vann den!!!
Hemresan blir sådeles med bil, båt, verktyg, packning och DISKMASKIN!!! Som tur är så gick det att få in den i kombin.
Bilden visar samtliga glada deltagare i Första "Sprint Meet" samt en diskmaskin.

Inga kommentarer: